Donateur

Het Museum Collectie Brands donateurschap en giften

Museum Collectie Brands is een kleine instelling die hard aan de weg timmert om uit te groeien tot een semiprofessionele organisatie. We hebben de ambitie om een cultuurhistorisch en streekmuseum van naam in de regio te worden. Naast de eigen inkomsten uit o.a. entreegelden is het museum grotendeels afhankelijk van subsidies, donateurs, enkele sponsoren en incidentele giften. En niet te vergeten de tientallen vrijwilligers die belangeloos hun tijd in het museum investeren.

Om onze ambities te bewerkstellingen en daarmee ons erfgoed voor de toekomst te blijven behouden, kunnen wij alle steun gebruiken. Je kunt dit doen door een eenmalige gift of door het donateurschap aan te gaan. Hieronder kun je lezen hoe dit in zijn werk gaat.

#IkSteunMuseumCollectieBrands

Giften

Giften zijn meer dan welkom. Deze komen ten goede aan de Stichting Nieuw-Dordrecht Historisch en Cultureel Brands. Deze stichting is verantwoordelijk voor de exploitatie van Museum Collectie Brands (lees hier meer).

Museum Collectie Brands staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. De ANBI status van het museum brengt met zich mee dat het museum geen successierecht of schenkingsrecht behoeft te betalen over erfenissen en schenkingen. Iedere euro van jouw bijdrage komt dus volledig ten goede aan het museum. Daarnaast zijn giften aan een ANBI-instelling fiscaal aftrekbaar. Meer informatie hierover kun je lezen op de website van de Belastingdienst.

Als jij ons wilt verblijden met een gift, kun je het door jou gewenste bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL73 RABO 0139 9736 21 op naam van Stichting Nieuw-Dordrecht Historisch en Cultureel Brands. Vermeld in de omschrijving dat het om een eenmalige gift gaat.

Wil je liever eerst persoonlijk met ons in contact komen of overweeg je een nalatenschap? Vul dan ons contactformulier in. Eén van onze medewerkers zal z.s.m. contact opnemen.


Het donateurschap: wat houdt het in?

Je bent al donateur voor €30,- per kalenderjaar. Hiervoor krijg je ook van alles terug.

Als donateur heb je het gehele jaar door gratis toegang tot het museum en mag je ook 1 introducé meenemen die eveneens gratis toegang heeft.

Als donateur word je ook uitgenodigd voor onze jaarlijkse donateursdag en openingen van tentoonstellingen. Donateurs mogen ook 1x gratis deelnemen aan een activiteit van het jaarprogramma (indien vooraf aangegeven en op vertoon van donateurspas).

Ook ontvang je onze nieuwsbrief met informatie over activiteiten, tentoonstellingen en ontwikkelingen binnen het museum. Al deze extra’s maken het donateurschap dan ook erg aantrekkelijk.

Het donateurschap is gebonden aan een kalenderjaar. Word je met ingang van januari donateur, dan betaal je het volledige bedrag van €30,-. Word je pas later in het jaar donateur, dan kun je er voor kiezen om niet het volledige bedrag te betalen, maar voor de resterende kwartalen (3 kwartalen €22,50, 2 kwartalen €15,- of 1 kwartaal €7,50).  


Hoe word ik donateur?

Door op de aanmeldingsknop hieronder te klikken, kun je direct donateur worden. Na het invullen van je gegevens voldoe je je donateursbijdrage rechtstreeks per iDeal. Je kunt je ook bij de museumreceptie melden en ter plekke een donateursformulier invullen. Een andere mogelijkheid is dat je ons belt op 0591-393400 (tijdens openingstijden) en je gegevens door een receptiemedewerker laat noteren.

Liever zelf je donateursbijdrage overschrijven? Geef dan je contactgegevens door aan info@collectie-brands.nl en maak het bedrag over naar bankrekeningnummer NL73 RABO 0139 9736 21 ten name van Stichting Nieuw Dordrecht Historisch en Cultureel Brands (volledige tenaamstelling vermelden). We verzoeken je vriendelijk om in de omschrijving van de overboeking te vermelden dat het een betaling voor het donateurschap betreft. Je kunt ons ook toestemming verlenen voor een automatische incasso (in dat geval is een handtekening benodigd).

Wanneer wij jouw betaling hebben ontvangen, sturen wij jouw persoonlijke donateurspas per post op. Op vertoon van deze pas heb je recht op de eerder genoemde voordelen. Mocht je verder nog vragen hebben over het donateurschap, bel dan naar 0591-393400 (tijdens openingstijden) of vul ons contactformulier in.

TIP: Vergeet niet om je donateurschap elk kalenderjaar te verlengen.