Een woord van dank

Zomaar ineens stond de wereld op zijn kop. Plannen werden opgeschort en het museum ging tot twee keer toe tijdelijk op slot. Hoewel we een moeilijke tijd hebben doorgemaakt, en nog steeds doormaken, willen we ook stilstaan bij onze kleine successen. Successen die we mede aan u te danken hebben.

Eind maart werd bekend dat de benodigde subsidies voor de herinrichting van onze museumbibliotheek definitief waren toegewezen. Het project is inmiddels in volle gang. Op 4 mei konden wij in samenwerking met Stichting RAF Monument Nieuw-Dordrecht een video presenteren om soldaten en burgers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen te herdenken. De reacties op de video waren overweldigend.

Het jaar 2020 stond in teken van 75 jaar vrijheid. In onze ogen een gebeurtenis om ondanks de coronacrisis toch nadrukkelijk bij stil te staan. Na het aanvankelijke uitstel, wilden wij niet van afstel weten. In juni heropenden wij niet alleen het museum, maar presenteerden wij in samenwerking met het Emslandmuseum Lingen ook de tentoonstelling Wat zou JIJ doen? Persoonlijke verhalen langs de grens in oorlogstijd. En dat ook nog eens op twee locaties. Op onze vaste stek in Nieuw-Dordrecht én in ons pop-up museum in het centrum van Emmen. Ruim 1.000 bezoekers wisten het pop-up museum te vinden. Een prestatie om trots op zijn.

In de zomervakantie wist de (binnenlandse) toerist ons ook goed te vinden. Wat een fijne opsteker was dat! Vele nieuwe bezoekers hebben we kennis kunnen laten maken met ons Drentse erfgoed. Kortom, in het jaar 2020 zijn er ondanks de coronacrisis lichtpuntjes om dankbaar voor te zijn.

Dat brengt ons terug bij u, beste lezer. Zonder uw steun zouden wij na dit moeilijke jaar niet staan waar we nu staan. Wij zijn onze donateurs en sponsoren buitengewoon dankbaar. Alsook fondsen en overheden die met steunmaatregelen kwamen. En waar zouden wij zijn zonder onze bezoekers? Wij zijn dankbaar dat jullie je niet hebben laten afschrikken door de aangescherpte bezoekregels en ons museum en pop-up museum zijn komen bezoeken. En niet te vergeten, gaat onze dank ook uit naar iedereen die ons online heeft gevolgd. Jullie duimpjes worden zeker gezien en gevoeld. Maar ook iedereen die in gedachten aan ons heeft gedacht – misschien wel een bezoek aan ons museum heeft aanbevolen – danken wij.

Kortom, wij zijn iedereen die ons langs welke weg dan ook heeft gesteund meer dan dankbaar. Samen houden wij ons erfgoed levend en kunnen wij als Museum Collectie Brands met frisse moed de toekomst tegemoet zien. Op naar ons 10-jarig bestaan in 2021.

Hartelijk dank!

Bestuur en medewerkers
Museum Collectie Brands