Vriend van Museum Collectie Brands

Vrienden en giften

Museum Collectie Brands is een kleine instelling die hard aan de weg timmert om uit te groeien tot een semiprofessionele organisatie. We hebben de ambitie om een cultuurhistorisch en streekmuseum van naam in de regio te worden. Naast de eigen inkomsten uit o.a. entreegelden is het museum grotendeels afhankelijk van subsidies, bijdragen van vrienden, enkele sponsoren en incidentele giften. En niet te vergeten de tientallen vrijwilligers die belangeloos hun tijd in het museum investeren.

Om onze ambities te bewerkstellingen en daarmee ons erfgoed voor de toekomst te blijven behouden, kunnen wij alle steun gebruiken. Je kunt dit doen door een eenmalige gift of door vriend van het museum te worden. Hieronder kun je lezen hoe dit in zijn werk gaat.


Giften

Giften zijn meer dan welkom. Deze komen ten goede aan de Stichting Nieuw-Dordrecht Historisch en Cultureel Brands. Deze stichting is verantwoordelijk voor de exploitatie van Museum Collectie Brands (lees hier meer).

Museum Collectie Brands staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. De ANBI status van het museum brengt met zich mee dat het museum geen successierecht of schenkingsrecht behoeft te betalen over erfenissen en schenkingen. Iedere euro van jouw bijdrage komt dus volledig ten goede aan het museum. Daarnaast zijn giften aan een ANBI-instelling fiscaal aftrekbaar. Meer informatie hierover kun je lezen op de website van de Belastingdienst.

Als jij ons wilt verblijden met een gift, kun je het door jou gewenste bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL73 RABO 0139 9736 21 op naam van Stichting Nieuw-Dordrecht Historisch en Cultureel Brands. Vermeld in de omschrijving dat het om een eenmalige gift gaat.

Wil je liever eerst persoonlijk met ons in contact komen of overweeg je een nalatenschap? Vul dan ons contactformulier in. Eén van onze medewerkers zal z.s.m. contact opnemen.


Vriend van het museum: wat houdt het in?

Je bent al vriend voor €30,- per kalenderjaar. Hiervoor krijg je ook van alles terug.

Als vriend heb je het gehele jaar door gratis toegang tot het museum en mag je 1 introducé meenemen die eveneens gratis toegang heeft.

Als vriend word je ook uitgenodigd voor onze jaarlijkse vriendendag en openingen van tentoonstellingen.

Vrienden van Museum Collectie Brands ontvangen automatisch onze nieuwsbrief met informatie over activiteiten, tentoonstellingen en ontwikkelingen binnen het museum. Al deze extra’s maken het vriend worden dan ook erg aantrekkelijk.


Hoe word ik vriend?

Door op de aanmeldingsknop hieronder te klikken, word je verwezen naar het digitale inschrijfformulier. Je kunt je ook bij de museumreceptie melden en ter plekke een aanmeldingsformulier invullen. Een andere mogelijkheid is dat je ons belt op 0591-393400 (tijdens openingstijden) en je gegevens door een receptiemedewerker laat noteren.

Liever zelf je vriendenbijdrage overschrijven? Geef dan je contactgegevens door aan info@collectie-brands.nl en maak het bedrag over naar bankrekeningnummer NL44 RABO 0379 4049 66 ten name van Stichting Vrienden van Museum Collectie Brands (volledige tenaamstelling vermelden). We verzoeken je vriendelijk om in de omschrijving van de overboeking het onderwerp ‘vriend’ te vermelden. Je kunt ons ook toestemming verlenen voor een automatische incasso (in dat geval is een handtekening benodigd).

Wanneer wij jouw betaling hebben ontvangen, sturen wij jouw persoonlijke vriendenpas per post op. Op vertoon van deze pas heb je recht op de eerder genoemde voordelen. Mocht je verder nog vragen hebben over vriend worden van Museum Collectie Brands, bel dan naar 0591-393400 (tijdens openingstijden) of vul ons contactformulier in.

TIP: Vergeet niet om elk kalenderjaar te verlengen.