Partners

Partnermusea in Nederland en Duitsland

Museum Collectie Brands heeft een aantal partnermusea. Hieronder vind je een overzicht. 

Emslandmuseum Lingen

Duitsland

Het Emslandmuseum toont de geschiedenis van het graafschap en de stad Lingen vanaf de middeleeuwen tot heden. Naast oude vestingplannen, wapens en kerkelijke kunst spelen ook meubels, tinnen gebruiksvoorwerpen, tegels en andere alledaagse voorwerpen uit voorbije eeuwen een rol.

Website: www.emslandmuseum.de

Emsland Moormuseum

Duitsland

Europa’s grootste veenmuseum bevindt zich in Geeste, in het Emsland. In twee moderne tentoonstellingshallen en op het grote buitenterrein wordt de veenkolonisatie in de 18e en 19e eeuw in het noordwesten van Duitsland in al haar aspecten gepresenteerd. Pronkstuk is de reusachtige ploeg van de firma Ottomeyer.

Website: www.moormuseum.de

Schloss Clemenswerth

Duitsland

Het jachtslot Clemenswerth werd gebouwd in de jaren 1737-1747 in opdracht van Clemens August, keurvorst en aartsbisschop van Keulen. Het is nog het enige jachtslot ter wereld met een laanstructuur in de vorm van een ster. Acht lindelanen voeren naar het middelpunt; het pronkjachtslot. Rondom het slot bevinden zich acht paviljoens.

Website: www.clemenswerth.de

Internationaal Klompenmuseum

Drenthe

Ontdek alles over de klomp. Waar ze ter wereld worden gedragen en hoe ze worden gemaakt. De collectie van het Klompenmuseum omvat ruim 3.000 paar klompen en ander schoeisel met een houten zool uit meer dan 45 landen, en is daarmee de grootste en meest uitgebreide collectie ter wereld. 

Website: www.klompenmuseum.nl

Museum Klooster Ter Apel

Groningen

Gelegen in het prachtige Westerwolde, ligt een cultuurhistorische parel: het voormalig kruisherenklooster Domus Novae Lucius / Het huis van het Nieuwe Licht, uit 1465. Dit monument te midden van een groot bos herbergt een museum met een unieke collectie en boeiende wisselexposities en een prachtige kloostertuin.

Website: www.kloosterterapel.nl


Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Platform Drentse Musea. Hierin zijn meer dan 50 musea vertegenwoordigd.

Museum Collectie Brands is lid van de Museumvereniging.
De brancheorganisatie van musea in Nederland.


Andere partners

Museum Collectie Brands is één van de acht veenpoorten in het Natu(u)rpark Moor-Veenland. Dit Duits-Nederlands natuurgebied maakte ooit deel uit van het omvangrijke Bourtanger Moor. Door de vervening van de afgelopen eeuwen is dit gebied aanzienlijk in oppervlakte geslonken, maar de laatste jaren is er hard gewerkt aan natuurherstel. Dit heeft er toe bijgedragen dat er tegenwoordig unieke planten- en dierensoorten in het gebied voorkomen.

Klik op de onderstaande afbeeldingen om door te worden verwezen naar de websites.Wij zijn ook aangesloten bij Stichting Het Drentse Veenland. Hierin zijn verschillende dagattracties en overnachtingslocaties in de zuidoost-hoek van Drenthe verenigd.

Klik op de onderstaande links om door te worden verwezen naar de websites.


Onze partnerschappen reiken nog veel verder met o.a. maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen: