Sponsoring

Ben jij eigenaar van een bedrijf en vind jij culturele en maatschappelijke betrokkenheid belangrijk? Wij kunnen jouw steun voor het behoud van Museum Collectie Brands goed gebruiken. Help ons om ervoor te zorgen dat we ons erfgoed in de toekomst met iedereen kunnen blijven delen door sponsor te worden.


Wie zijn wij?

Hoewel het museum nog relatief jong is (geopend in 2011), gaat onze historie verder terug in de tijd. Zonder één man was het museum er niet geweest: Jans Brands. In zijn jeugdjaren begon hij allerhande voorwerpen te verzamelen die zijn interesse hadden. Ook als volwassen man bleef hij zijn verzameling uitbreiden. En eenmaal met pensioen bereikte zijn verzamelwoede zijn hoogtepunt.

Tegen die tijd had Jans al vele duizenden voorwerpen en boeken verzameld die hij allemaal in zijn eigen boerderij in Nieuw-Dordrecht onderbracht. Denk aan munten, werktuigen, serviesgoed, almanakken, bijbels en nog heel veel meer. De collectie van Jans vertelt over de Drentse historie, maar kent ook topstukken van grote (inter-) nationale cultuurhistorische waarde.

Waar staan wij voor?

“Wij brengen verhalen over Drenthe
en emotie bij erfgoed.”

Wij vinden het belangrijk dat onze collectie toegankelijk is voor een breed publiek. Dit bewerkstelligen wij door onze collectie niet uitsluitend in ons museum te tonen. Wij stellen bruiklenen beschikbaar aan andere musea en gaan samenwerkingsverbanden aan met diverse instellingen (in de regio en daarbuiten). Maar wij gaan bijvoorbeeld ook op bezoek bij zorgcentra. Daarnaast hechten wij grote waarde aan cultuuronderwijs opdat kinderen leren over wie ze zijn er waar ze vandaan komen.

> Meer over onze organisatie


Over het sponsorschap

Als sponsor draag je bij aan het behoud van de Drentse cultuurhistorie en ondersteun je het museum in haar kerntaken. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een eenmalige schenking, projectsponsoring of meerjarige sponsoring. Zowel financieel of materieel. Afhankelijk van de gekozen vorm van sponsoring krijg je hier ook het nodige voor terug.

Om gemakkelijk in te kunnen stappen als sponsor heeft het bestuur van Museum Collectie Brands drie sponsorpakketten ontwikkeld:

Sponsorpakket
BRONS
€ 1.000 per jaar
 • Bedrijfslogo op de website
 • Naamsvermelding op een exclusief sponsorbord in het museum (maat 5 x 15 cm)
 • Een jaar lang onbeperkt toegang tot het museum voor 4 personen, inclusief koffie/thee
 • Toezending van de digitale externe nieuwsbrief
 • Mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief vergaderfaciliteiten te gebruiken
 • Uitnodiging bij opening van een nieuwe tentoonstelling
Sponsorpakket
ZILVER
€ 1.750 per jaar
 • Hetzelfde als sponsorpakket brons, met extra;
 • Bezoek met maximaal 4 personen aan ons depot met inclusief begeleiding
 • Bedrijfsrondleiding voor maximaal 10 personen met gids in ons museum
Sponsorpakket
GOUD
€ 2.500 per jaar
 • Hetzelfde als sponsorpakket zilver, met extra;
 • Het museum is 1 middag of avond exclusief open voor u en uw relaties, of uw medewerkers

Download hier de flyer met een overzicht van de sponsorpakketten van Museum Collectie Brands.

Wist je dat Museum Collectie Brands bij de Belastingdienst als culturele ANBI-organisatie
geregistreerd staat? Dat maakt jouw financiële bijdrage fiscaal aftrekbaar.


Word jij onze nieuwe sponsor?

Neem vrijblijvend contact met ons op door op de onderstaande knop te drukken en vervolgens het aanmeldformulier sponsorschap in te vullen. We zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een eerste kennismakingsafspraak in te plannen. Wij zijn heel benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Onze huidige subsidieverstrekkers en sponsoren: