Terug naar overzicht

Boekverkoop

Zaterdag 6 juli organiseert Museum Collectie Brands een boekverkoop bij het museum. Jans Brands heeft in zijn leven behalve allemaal interessante objecten ook heel veel boeken verzameld en daar zitten veel (soms meervoudig) dubbele exemplaren bij. Om ruimte te maken voor nieuwe objecten, hebben we besloten een aanzienlijk aantal dubbele boeken te verkopen. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd.

Als erkend museum en lid van de Museumvereniging hebben wij de richtlijnen van de Leidraad Afstoten Museale Objecten (LAMO) te volgen. Dat houdt in dat wij in eerste instantie collega musea de gelegenheid hebben geboden onze overtollige boeken te kopen. Nadat zich binnen twee maanden geen gegadigden hebben gemeld, mogen wij zelf bepalen op welke wijze we de boeken willen afstoten.

Wij willen jou nu de kans bieden om de dubbel verzamelde boeken voor een klein prijsje te kopen. Er zitten veel interessante boeken tussen over Drenthe, Oude Drentse Volks Almanakken, maar ook romans uit vervlogen tijden, zoals van schrijver Anne de Vries. Kom neuzen bij de kraam voor het museum en je vindt vast iets dat jij mooi vindt. Daarnaast is het ook een leuke kennismaking met ons museum.

Kom zaterdag 6 juli tussen 10:00 en 17:00 uur naar de Herenstreek nr. 11 in Nieuw-Dordrecht. Wellicht vind je dat ene of meerdere pareltjes voor jouw boekenkast. We raden u aan in contanten te betalen.

Het museum zelf gaat pas om 13:00 uur open. Een bezoek aan de boekverkoop is gratis, bij een bezoek aan het museum betaal je de reguliere entreeprijs (de horeca en museumwinkel zijn zonder ticket te bezoeken).